Czy ustawa odorowa ureguluje prawne aspekty uciążliwości zapachowej ?
Do Organów Inspekcji Ochrony Środowiska wpływa rocznie ok. 1 tysiąca skarg dotyczących odorów i uciążliwości zapachowej. Częstym źródłem powodującym nieprzyjemne zapachy są zakłady przetwórstwa mięsnego, spożywczego np.: ubojnia, hodowla, oczyszczalnia, warsztat, zakład, Odór z ferm drobiu, norek, trzody, ścieków. Kolejną grupą powodującą odory są wysypiska śmieci, warsztaty i zakłady lakiernicze, przemysłowe oraz gorzelnie i browary które ze względu na specyfikę działalności mogą powodować wydzielanie do atmosfery uciążliwych zapachów.
Kontrola z ochrony środowiska ?
Co obecnie możemy zrobić w temacie odorów, zapachów ?
Opinie, konsultacje, pomoc, ekspertyza, analiza dokumentacji, porady, skargi, wnioski, interwencje, przygotowanie pisma w sprawach dotyczących przekroczeń emisji do środowiska naturalnego.
Tel. 504-746-203
Warszawa, Łódź, Kraków, Wrocław, Poznań, Gdańsk, Szczecin, Bydgoszcz, Lublin, Katowice, Białystok, Częstochowa, Gdynia, Sosnowiec, Radom, Kielce, Gliwice, Bytom, Toruń, Zabrze, Bielsko-Biała, Olsztyn, Rzeszów, Ruda Śląska, Rybnik, Wałbrzych, Tychy, Dąbrowa Górnicza, Płock, Opole, Elbląg, Gorzów Wielkopolski, Włocławek, Chorzów, Tarnów, Zielona Góra, Koszalin, Legnica, Kalisz, Grudziądz, Jastrzębie Zdrój, Słupsk.